Sucuri din fructe si legume

Sucuri din fructe si legume

Sucurile din fructe si legume sunt bogate in vitamine, minerale, enzime intarind sistemul imunitar, dand vitalitate organismului si ajutand la ajuta la o mai buna digestie. Sucurile din fructe si legume e bine sa fie consumate la scurt timp dupa prepararea lor. Astfel sunt pastrate in bune conditii toate componenetele din suc: glucide, acizi organici, sarurile minerale, enzime, vitamine.

Un suc foarte bun , ce contine o serie de substante active este sucul de morcovi. Sucul de morcovi are un gust deosebit de placut, fiind apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Este bogat in vitaminele A, B1, C, K, minerale: Ca, Fe, Mg, K, dar si in caroten, un compus care reprezinta un precursor al vitaminei A. Vitamina A este foarte importanta in ameliorarea si vindecarea bolilor aparatului ocular.

Un alt suc hranitor si plin de vitamine este sucul de telina. Este un bun diuretic, ajuta la o mai buna digestie, prin stimularea secretiei de bila.

Sucul de rosii este bogat in vitamina C, fier si potasiu si  are o buna actiune detoxifianta.

Sucurile de fructe sunt si mai apreciate datorita aromelor deosebite. Un suc bogat in vitamina C, care va ajuta sa luptati cu raceala,  cu starea de oboseala este sucul de portocale. Pe langa gustul placut si continutul in vitamine si minerale, sucul de portocale va ajuta in anemie, si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Sucul de mere precum si cel de pere contin o serie de minerale, vitamine si carbohidrati, si sunt de preferat sa se consume dimineata la micul-dejun.

Un suc cu un efect puternic antioxidant si detoxifiant este sucul de struguri. Mai contine: calciu, fier, si fosfor.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Afectiuni ale ficatului
  Afectiuni ale ficatului Printre cele mai intalnite afectiuni ale ficatului se numara colecistita (inflamarea vezicii biliare) si hepatita. Colecistita
 • Rinoplastia
  Rinoplastia Rinoplastia este una dintre cele mai populare operatii estetice, atat in Europa, cat si in Statele
 • Tratamentul homeopat
  Tratamentul homeopat

  Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de

 • Sindromul de detresa respiratorie a prematurului
  Sindromul de detresa respiratorie a prematurului Sindromul de detresă respiratorie (RDS) neonatală reprezintă orice dificultate în respiraţie întâlnită sub vârsta de 28
 • Sfaturi rapide pentru slabire locala
  Sfaturi rapide pentru slabire locala Majoritatea femeilor au problema depunerii kilogramelor in plus si aparitia celulitei pe anumite zone ale corpului,
 • Jocuri Barbie
  Jocuri Barbie

  Barbie este cea mai vanduta papusa, care a fost lansata in 1959, iar aceste jocuri Barbie