Soia, un aliment complet

Soia, un aliment complet

Produsele pe baza de soia sunt alimete complexe, fiind foarte bogate in proteine. Trebuie sa stiti ca in soia se gaseste o cantitate de proteine de doua ori mai mare decat in carne.  Inlocuind cu succes carnea, poate fi consumata in special in dietele vegetariene, in perioadele de post si ori de cate ori doriti sa renuntati pentru cateva zile la carne.

Soia poate fi consumta sub diferite forme: lapte de soia si branza din soia, foarte bogate in cazeina, ulei de soia, snitele de soia, pate de soia, granule de soia. Mai trebuie spus ca soia fiind un produs vegetal nu contine colesterol, ci o serie de uleiuri minerale, vitamine, fibre, saruri minerale.

Snitelele de soia si cuburile de soia se pot prepara dupa ce au fost inmuiate cateva zeci de minute in apa calda. Puteti prepara mancarurile preferate dupa aceleasi retete, adaugand mai multe mirodenii si in special usturoi. Se pot face si chiftelute din soia, musaca din soia, si tot soiul de mancaruri pe baza de tocaturi, folosind granulele de soia.

Laptele din soia poate fi achizitionat din magazine sau preparat in casa. Indiferent de sursa  laptele se poate aromatiza adaugand coaja de lamaie, miere si esenta de vanilie. Poate fi consumat rece, fiind o alegere nemaipomenita atunci cand este foarte cald.

Alegeti produsele din soia insa fiti atenti la inscriptia de pe ambalaj si evitati soia modificata genetic. Efectele nedorite nu sunt inca pe deplin lamurite, insa e mai bine sa va feriti de acest gen de produse care au suferit modificari genetice.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Septusin trateaza tusea
  Septusin trateaza tusea Zilele frumoase de inceput de toamna sunt pe sfarsite, iar in locul lor vor veni diminetile
 • Moda pentru vara 2013
  Moda pentru vara 2013 Moda pentru vara 2013 este cea a tinutelor legere, cu imprimeuri si cusaturi inspirate din
 • Decoreaza casa cu stil
  Decoreaza casa cu stil

  Daca vrei sa schimbi ceva la casa ta, dar nu dispui de bani pentru a angaja un

 • Flori pentru ea
  Flori pentru ea Eden SPA ofera „Flori pentru ea”, un cadou cu uleiuri esentiale de lavanda si miere, creat
 • Hidratare intensa pentru corp
  Hidratare intensa pentru corp

  Hidratarea intensa este foarte importanta pentru corp si de aceea, mai ales iarna, trebuie sa acorzi o atentie

 • Caderea parului
  Caderea parului Caderea parului este o problema cu care se confrunta multe dintre femei. Cauzele care duc la