Legumele in alimentatia sugarului de peste VI luni

Legumele in alimentatia sugarului de peste VI luni

Cand sugarul a ajuns la varsata de VI luni,va trebui sa includeti in alimentatia lui supe si piureuri pe baza de legume si zarzavaturi. Se stie ca legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale, care il vor ajuta pe micut sa creasca si sa se dezvolte armonios.

 Supa de legume

Pentru 200 ml supa aveti nevoie de 200-300 g legume si zarzavaturi precum: cartofi, morcovi, dovlecel, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, ceapa. Legumele se spala bine, se curata si se pun la fiert. Apa trebuie sa acopere intreaga cantitate de legume. Se fierb la foc mic, vasul fiind acoperit cu un capac. Trebuie sa mai aveti pregatit un alt vas cu apa fiarta pentru a completa apa care se evapora din vasul pentru prepararea supei. Duapa ce legumele sunt fierte bine, se strecoara supa si se adauga 2 lingurite de gris. Se mai fierbe putin pe foc mic, pana ce grisul se ingroasa.

Supa de morcovi

Intr-un litru de apa se fierb cca 500 g morcovi care sunt spalati,curatati si tatati in prealabil. Dupa ce au fiert 2 ore, morcovii  se scot si se zdrobesc cu furculita pana se obtine o pasta. Se adauga apa in care au fiert si se completeaza cu apa fiarta pana la 1 l. Se pune vasul pe foc unde este lasat sa mai fiarba 5 minute.

Piureu de legume

Legumele fierte pentru supa se pot folosi pentru prepararea unui piureu. Astfel ca legumele inca fierbinti se pun intr-un robot si se zdrobesc pana se obtine o pasta. La 250 g piureu se adauga 50 ml lapte si putina sare.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin