Calorii

Calorii Calorii in alimentatie, sau cate calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a ne mentine greutatea, acestea sunt cele mai frecvente intrebari atunci cand ne preocupa felul in care aratam. Pentru a lamuri aceasta problema trebuie spus de la bun inceput ca nu exista un numar de calorii zilnice valabil pentru toate persoanele. Consumul zilnic de calorii este influentat de o serie de indici: varsta, sex, inaltime, greutate, efort. Asa ca atunci cand va calculati aportul zilnic de calorii nu uitati de toti acesti factori care influenteaza rezultatul.

Specialistii in nutritie, pe baza unor studii de durata, au stabilit ca numarul de calorii zilnice se calculeaza cu ajutorul unei ecuatii care tine cont de toti factorii mentionati mai sus.

Prin urmare mai intai trebuie sa-ti calculezi valoarea metabolismului bazal, care reprezinta energia consumata pentru mentinerea la nivel optim a unor activitati fiziologice de baza: respiratie, activitatea inimii, activitatea celebrala, activitatea rinichilor, activitatile legate de reglarea temperaturii si a presiunii.

Ritmul metabolismului bazal (RMB) ia in calcul G (greutatea/Kg, I (inaltimea/cm) si V(varsta/ani). El se calculeaza astfel:

RBM pentru femei: 655+(9.6xG)+(1.8xI)-(4.7xV)

RBM pentru barbati: 66+(13.7xG)+(5xI)-(6.8xV)

Pentru a calcula aportul zilnic de calorii trebuie sa folosim ecuatia lui Harris Benedict care este o formula ce utilizeaza valoarea ritmului metabolismului bazal careia ii aplica factorul activitatii fizice. Mai precis RMB se inmulteste cu o valore in functie de cat efort depui zilnic:

Sedentar: RMBx1.2

Activitati fizice usoare: RMBx1.375

Activitati fizice moderate: RMBx1.55

Activitati fizice mari: RMBx1.725

Activitati fizice exceptionale: RMBx1.9

Toate aceste calcule va vor da numarul de calorii necesare pentru a va mentine greutatea. Daca vreti sa slabiti atunci va trebui sa alegeti alimente mai sarace in calorii si sa depuneti mai mult efort zilnic.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Parfumuri de vara
  Parfumuri de vara Parfumuri de vara, parfumuri de iarna, parfumuri pentru zile ploioase si multe alte parfumuri. Alegerea unui
 • Aquaterapia
  Aquaterapia Aquaterapia presupune pe langa hidratarea, catifelarea si netezirea pielii si un efect de relaxare a corpului
 • Rochii Cristallini demne de covorul rosu
  Rochii Cristallini demne de covorul rosu Toate admiram in tacere rochiile vedetelor de pe covorul rosu!
  În aceasta perioada, calendarul cu evenimente
 • Profilul magazinului ideal
  Profilul magazinului ideal Shoppingul, mai ales in perioada reducerilor, este aproape la fel de bun ca si ciocolata. Iti
 • Noutati cosmetice 2007
  Noutati cosmetice 2007

  In materie de noutati cosmetice, in 2007 am avut parte de inovatii in atat in machiaj cat si

 • Buze senzuale
  Buze senzuale

  Cele mai multe femei considera ca buzele senzuale sunt secretul seductiei. Cred ca si barbatii sunt