Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel au fost descrise pentru prima oara de catre medicul Arnold Kegel in anul 1948 pentru a ajuta pacientii care aveau probleme cu contractia muschilor planseului pelvin. 

La inceput aceste exercitii au fost recomandate atat femeilor cat si barbatilor care aveau probleme cu contractia muschilor pubococcigieni. La femei in timpul graviditatii si dupa nastere, muschii ce controleaza fluxul urinar se slabesc iar problemele de incontinenta se agraveaza. De aceea  exercitiile Kegel reusesc sa amelioreze problemele si dupa o perioada relativ scurta muschii isi recapata tonicitatea. La barbatii care se confrunta cu aceleasi probleme, respectiv incontinenta urinara  la efort,  aceste exercitii de intarire a muschilor pelvini sunt de asemenea recomandate si au rezultate foarte bune.

In ultima perioada exercitiile Kegel se executa pentru a facilita orgasmul. Rezultatele dorite se obtin daca va inarmati cu rabdare si perseverenta.  Mai intai trebuie sa va asigurati ca exercitiile Kegel se fac asa cum trebuie. In timpul mictiunii daca opriti brusc jetul de urina veti simti care sunt muschii ce controleaza acest proces fiziologic. Acesti muschi vor trebui lucrati.

Pentru a fi eficiente exercitiile trebuie facute corect. Contractia muschilor pevini trebuie sa fie sustinuta aproximativ trei patru secunde, dupa care urmeaza o relaxare de tot atatea secunde. Exercitiile se fac in serii de 10-15 repetari de trei ori pe zi. Pentru a da rezultatele dorite exercitiile Kegel se fac timp de cateva luni, fara intrerupere. 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cele mai periculoase E-uri!
  Cele mai periculoase E-uri!

  Zi de zi suntem expusi tentatiei de a consuma diverse alimente, uitandu-ne la "ambalaj" si ignorand continutul.

 • Noutati cosmetice in luna februarie
  Noutati cosmetice in luna februarie In premieră, Astor prezintă o mascara care ajută genele sa pară mai lungi, în doar câteva
 • Masa traditionala de Paste
  Masa traditionala de Paste

  Marea sarbatoare a Invierii Domnului se apropie. In aceste zile cu totii suntem in febra cumparaturilor

 • Actul sexual de dupa nastere
  Actul sexual de dupa nastere Dupa nastere, organismul femeii sufera o serie de transformari cum ar fi revenirea aparatului genital la
 • Gwen Stefani
  Gwen Stefani

  Gwen Renee Stefani s-a nascut pe 3 octombrie 1969 in Fullerton, California, Statele Unite si a

 • Balansoar bebe
  Balansoar bebe

  Balansoar bebe de  tip fotoliu sau sezlong din material metalic a fost