Pastrarea alimentelor in frigider

Pastrarea alimentelor in frigider

In randurile ce urmeaza voi vorbi despre cum sa indepartati mirosurile neplacute din frigider, cum se tine mancarea in frigider si ce nu aveti voie sa introduceti in el.

- Pentru inceput trebuie sa stiti ca mangalul - carbunii de lemn, au capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute, mai ales cele lasate de mancarurile gatite, introduse in frigider in recipiente ce nu se inchid ermetic.

- Se recomanda ca toate produsele alimentare cu arome puternice sa fie plasate in casetele de material plastic cu capace etans sau in alte recipiente perfect izolate. Astfel, riscati ca alimentele sa-si imprumute unul altuia mirosurile specifice. Laptele, smantana, untul in special, absorb toate izurile din mediul inconjurator.

- De asemenea, nu introduceti in frigider, niciodata, mancaruri sau lichide fierbinti. Aburii ce se degaja se vor condensa pe peretii reci ai frigiderului, provocand neplacerile cunoscute; consecinta majora negativa va fi cresterea sensibila a temperaturii interioare si compromiterea alimentelor depozitate care, in conditiile improprii create, se pot altera foarte usor.

- Feriti-va sa depozitati in frigider fructe, legume sau zarzavaturi necuratate si nespalate. Astefel, riscati sa introduceti o data cu ele microbi patogeni, oua de paraziti, gandaci sau viermi. In general, atat fructele cat si zarzavaturile trebuie pastrate numai in casetele de material plastic.

- Alimentele crude, pregatite sau conservate, nu pot fi tinute in frigider decat un timp limitat, timp ce difera de natura produsului :

* Astfel, carnea cruda de porc sau de vaca, care trebuie asezata pe raftul cu temperatura cea mai scazuta, nu va trebui pastrata mai mult de 4-5 zile; pestele crud isi pastreaza prospetimea doar 2 zile, dupa acest timp trebuie neaparat gatit, iar in ce priveste carnea tocata, termenul maxim de pastrare nu trebuie sa depaseasca 24 de ore.

* Conservele de carne si peste trebuie consumate, mai ales vara, in ziua cand se deschid ambalajele metalice. Daca insa mai ramane neconsumata o parte din alimentele respective, acestea vor trebui transferate in ambalaje de sticla acoperite; in aceste conditii mai pot fi pastrate fara riscuri, carnea - 48 ore, pestele 12-24 ore.

* Preparatele ce incorporeaza albus sau galbenus de ou nu vor fi tinute prea mult in frigider, chiar daca le plasam in spatiul cu temperatura cea mai scazuta.

* Maioneza, ca si mancarurile sau salatele pregatite cu maioneza, pot fi pastrate cel mult 24 ore, iar prajiturile cu crema de ou doar 12 ore. Inghetatele pe baza de ou au ca termen maxim 48 de ore.

- Nu puneti foarte multe in frigider, deoarece supraaglomerarea diminueaza capacitatea de racire a aparatului si impiedica gasirea in timpi a alimentelor necesare, astfel tinerea usii deschise prea mult, favorizeaza cresterea temperaturii interioare cu mult peste limita utila, adica +4 grade Celsius.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Dieta cu supa de varza
  Dieta cu supa de varza Dieta cu supa de varza garanteaza pierderea a 3 pana la 5 kilograme pe luna. Pe
 • Pietre la rinichi
  Pietre la rinichi

  Diagnosticul de pietre la rinichi este pus pacientilor care prezinta fenomenul de precipitare a sarurilor din

 • Tratamentul homeopat
  Tratamentul homeopat

  Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de

 • Dieta de vara
  Dieta de vara

  Slabeste sanatos cu o dieta de vara, numai buna pentru zilele toride. Dieta exclude carnea, precum

 • Waffe cu ciocolata
  Waffe cu ciocolata

  Pentru acest week-end va propun o reteta delicioasa, waffe cu ciocolata pentru care va trebuie forme

 • Cum sa slabesti rapid
  Cum sa slabesti rapid Iti doresti sa mai slabesti cativa centimetri din talie sau solduri sau sa iti imbunatatesti tonusul