Ingrediente aromate: fructe uscate sau confiate

Ingrediente aromate: fructe uscate sau confiate

Pentru prepararea unor prajituri delicioase, aveti nevoie de ingrediente aromate. Daca veti alege  fructe uscate sau confiate, veti face cea mai buna alegere. Pe langa faptul ca acestea  isi pastreaza gustul si aromele intr-o forma concentrata, sunt si pline de substante hranitoare, energizante si vitamine.

Fructele uscate contin intr-o proportie foarte mica, sau deloc, apa, deoarece sunt deshidratate in conditii speciale  pentru a se usca si astfel pot fi pastrate pentru un timp indelungat. Daca vrem, sa le folosim la prepararea prajiturilor, le putem lasa la inmuiat, in apa fierbinte, timp de 30 de minute.

Tipuri de fructe uscate sunt: merele, caisele, curmalele, smochinele, prunele si stafidele. Acestea nu numai ca se folosesc in retetele de prajituri, dar pot fi si un aport de vitamine.

Fructele confiate sunt o alta metoda de pastrare indelungata. Lichidul din acestea se transforma in sirop, insa procedeul dureaza foarte mult, chiar cateva saptamani. Fructele se usuca, dupa care sunt introduse intr-un sirop din zahar,  si sunt fierte.

Ca tipuri de astfel de fructe avem ananasul si papaya, cojile de portocale zaharisite si chiar feliute de portocale. Ele sunt folosite pentru ornarea prajiturilor sau torturilor, sau pot fi chiar un desert delicios.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin