Zacusca

Zacusca Ingrediente pentru zacusca de vinete: 10-12 vinete, 5 kg roşii, 2 kg ceapă, 30 de gogoşari mari, 25 de ardei capia roşii, 1 litru ulei, câteva foi de dafin, 10-15 boabe de piper, sare.

Mod de preparare: se spală roşiile, se taie, şi se pun într-o oală la fiert cu puţină apă. Se lasă pe foc până se obţine un bulion mai scăzut. Se coc vinetele, se curăţă după care se lasă la scurs. Se coc ardeii şi gogoşarii, se curăţă de coajă, de cotoare şi seminţe şi se pun într-un vas. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi, şi se pune intr-o oală cu apă fiartă unde se lasă la fiert până se înmoaie, după care se scoate şi se pune la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs bine de zeamă vinetele se taie în felii, după care se dau prin maşina de tocat împreună cu ardeii, gogoşarii şi ceapa. Se pregăteşte o cratiţă mare de 9-10 kg în care se pune amestecul tocat, la care se adaugă şi zeama scursă de la ardeii şi gogoşarii copţi. Se aşează cratiţa la foc potrivit şi se lasă să fiarbă. Se amestecă mai tot timpul cu o lingură din lemn pentru a nu se lipi. Se adaugă treptat ulei şi când începe să fiarbă se lasa până scade, după care se adugă bulionul şi sarea după gust. Se pun mirodeniile şi se amestecă în continuare. Se lasă pe foc până scade suficient. Când se poate unge pe pâine, atunci este gata.




Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin