Total afisari: 31210959
Vizitatori Online: 4
 
  Prima Pagina   »  Casa si bucatarie  »  Retete
Trucuri despre prepararea carniiTrucuri despre prepararea carnii
Daca v-ati gandit ca de Paste sa preparati carne, de miel sau de pui sau vita, trebuie intai sa cunoasteti cateva trucuri despre prepararea carnii pentru a va fi mult mai usor sa o preparati si sa va iasa foarte gustoasa.

Daca nu gatiti carnea congelata imediat ce ati cumparat-o, lasati-o sa stea la frigider, pe raftul cel mai racoros, dar nu mult timp dupa ce se dezgheata. Procesul de alterare devine din acel moment mult mai rapid decat la carnea necongelata vreodata.

In general carnea se pune la foc nu inainte a fi lasata sa se decongeleze, tinandu-se cont de ce preparate se va face din ea :

- Pentru supe si ciorbe, se aseaza in apa clocotita, se acopera si se lasa sa fiarba. Dupa ce se ia spuma si se adauga zarzavaturile, carnea poate fi scoasa si taiata. Apoi se pune din nou la fiert.

- Pentru friptura la tava, carnea decongelata, unsa cu ulei sau unt, se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se micsoreaza focul. Prin rumenirea rapida, proteinele se coaguleaza la suprafata carnii, impiedicand sucurile sa se scurga in tava.

- Pentru friptura la gratar, carnea decongelata se aseaza din aceleasi considerente pe gratarul incins.

- Carnea tocata se scoate din pachet deoarece incepe sa se decongeleze. Se pregateste dupa ce s-a decongelat complet.

- In acelasi mod se procedeaza si cu carnea pe care vreti sa o pregatiti pentru diferite mancaruri. O lasati sa se decongeleze in apa rece la temperatura camerei pentru a putea fi taiata. Bucatelele se pot pune la prajit sau pe gratar.

Daca carnea este tare, o puteti fragezi, adaugand in apa in care fierbe un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

Si daca doriti sa obtineti o tocatura fina, ca pasta, amestecati in carne miez de paine inmuiata in lapte, plus lapte astfel: 1kg carne, 250 g de paine inmuiata in lapte si 1/2 de pahar de lapte.

Asteptam comentariile voastre.




    0 0
  • w
    in ciorbe si supe carnea se pune in apa rece


Alte articole TopFeminin
Piure de morcoviPiure de morcovi

Pentru ca alimentatia celor mici este foarte pretentioasa, in randurile care urmeaza va propun cateva retete

Bronz perfectBronz perfect

Pentru a avea un bronz perfect trebuie sa tineti cont de anumite sfaturi atunci cand mergeti

Din bucătăriile lumiiDin bucătăriile lumii

Bucătăria franceză

  • Bucătăria franceză cea mai caracteristică este cea pariziană. Alimentele se
Smokey eyesSmokey eyes

Machiajul smokey eyes este cel mai des folosit de catre vedete si nu numai, pentru a-si pune

Cadouri de Sfantul ValentinCadouri de Sfantul Valentin
De Sfantul Valentin se ofera cadouri, ca simbol al dragostei. Acest sfant este protectorul indragostitilor si
Adio kilogramelor acumulate de sarbatoriAdio kilogramelor acumulate de sarbatori
Iata-ne cum am pasit in noul an pline de energie si sperante, dar si cu ceva
 
micsorare/ridicare sani
Pastile pentru slabit
Candida
caderea parului
VARICE PE SANI!!!!
Rinoplastie
sani mici
CUM SLABIM CEL MAI BINE!
Am scapat de celulita cu Cellinea!
Ce purtam in 2013?
intra si tu pe forum!




TheNewThing.ro: blogul de gadgeturi, tehnologie și lifestyle.

> vizualizeaza toate felicitarile  
coafuri
diete
 
eGhid.ro Links24.ro TopBanking.ro