Tort cu smochine

Tort cu smochine

Pentru un desert racoritor si foarte apetisant va recomand tort de smochine cu menta si capsuni, care pot fi introduse si in compozitia tortului, nu numai ca ornamente.

Pentru a pregati acest tort delicios aveti nevoie de urmatoarele produse:

- 60-80 g de gelatina;

- 300 ml de lapte dulce;

- 5-7 smochine si 100 g de fistic;

- 3-4 oua;

- 250 g de zahar tos;

- topping de capsuni si 7 smochine;

- 500 ml de frisca lichida, 40 ml de sirop de menta si menta frunze; 

- esenta de lamaie.

Mod de preparare: Se pune gelatina sa se inmoaie intr-un vas cu 150 ml de lapte, dupa care va fi turnat intr-un ibric si acesta se va pune la bain-marie. In acest timp se amesteca zaharul cu oualele si se mixeaza timp de 5 minute dupa care adaugati laptele si puneti compozitia tot la bain-marie.

Crema bine inchegata se pune intr-un castron si se toarna peste ea gelatina racita. Se adauga smochinele, fisticul, siropul de menta si esenta de lamaie si la urma frisca mixata. Se va turna compozitia in diverse forme si pe deasupra se va orna cu topping de capsuni, frunze de menta si daca v-a mai ramas, felii de smochine. Formele se vor introduce in frigider.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin