Tarta cu prune


Tarta cu prune

Vara e sezonul fructelor iar desertul pe care vi-l propun, tarta cu prune, va fi unul savuros si usor de preparat. Aveti nevoie de: 300g faina, 150 g unt, 100g zahar pudra, pentru aluat si 1 kg prune, 25 g migdale, 25g nuci, 3 linguri gris, 3 linguri zahar, 40 g unt.

Aluatul se prepara foarte simplu: amestecati toate ingredientele pana se obtine o coca nu foarte tare. Tineti aluatul o jumatate de ora la rece, timp in care spalati prunele, scoateti-le samburii, si taiati-le in sferturi sau in jumatati. Scoateti aluatul de la frigider, si intindeti-l pe o planseta pe care ati presarat faina. Aluatul nu trebuie sa fie subtire, pentru a nu se rupe. Cand este gata, luati o tava speciala pentru tarte, ungeti tava cu unt si asezati aluatul in forma. Presarati grisul, adaugati prunele, presarati nucile si migdalele macinate. Peste ele se pune zaharul si bucatele de unt. Daca va mai ramane aluat puteti sa puneti deasupra fasii inguste de alut.

Tarta se baga la cuptorul in prealabil incins si se tine in jur de 40 minute. Se serveste rece, iar daca doriti puteti sa o pudrati cu zahar pudra.





Comentarii

  • 1 1
    Luiza
    chiar acum mananc tarta facuta dupa reteta de mai sus. este delicioasa.o recomand cu incredere.pofta buna ;)

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin