Reteta cozonac

Reteta cozonac

Pe masa de Pasti, pe langa traditionalele oua rosii, pasca si drob de miel se pun si cozonaci. Iata o reteta de cozonac, usor de preparat si foarte savuroasa.

Ingrediente:

- 2-3 cani de faina;

- un sfert de lingurita de sare;

- 1 cub de drojdie;

- 3- 5 oua;

- 1-2 cani de lapte;

- 1 lingura de unt topit sau margarina topita;

- nuca, cacao, stafide, rahat si rom.

Mod de preparare:

Se amesteca pana ce se omogenizeaza faina, drojdia si sarea. Separat se bat ouale intr-un castron si se adauga laptele si untul. Se bate pana se face o crema fina.

Aceasta compozitie se adauga peste faina, se toarna si o sticluta cu rom pentru a-i da aroma si se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa acoperita la crescut, la o temperatura mai ridicata a camerei.

Se ung tavile pentru cozonac cu margarina sau ulei si se presara putina faina si se da drumul la cuptor sa se incalzeasca.

Dupa ce a crescut compozitia, se intinde ca o foaie si se presara nuca,cacao, rahat colorat si stafide. Se ruleaza, se pune compozitia in fiecare tava, se unge cu galbenus de ou si  si se baga la cuptor.

Se lasa in jur de 40 de minute la cuptor, pana se rumenesc si dupa ce se scot se presara zahar, sau zahar farin.

Pofta buna !

 





Comentarii

  • 0 0
    Dex
    am si eu o itbrenare , daca folosesc drojdie granulata, ca nu am proaspata aici unde sunt o sa-mi iasa, eu pun 7 gr la kg de faina?
  • 3 0
    andra
    cantitatea de zahar?
  • 6 1
    silvia
    la reteta de cozonac nu am gasit cantitatea de zahar necesara.te rog trimite-mi ca vreau sa il incerc maine.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin