Prajitura streitt

Prajitura streitt

Prajitura streitt este numai buna pentru zilele festive, aniversari si pentru musafiri.

Blatul se prepara din : 150 g de zahar tos, 150 g de nuca macinata, 5 albusuri si o lingura de faina.

 Mod de preparare: Se bat albusurile singure, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand albusul devine mai batos. Se adauga nuca si la urma o lingura de faina. Se coace intr-o tava, de preferat dreptunghiulara - tava de aragaz, unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina, la foc iute. Dupa ce este scos de la cuptor, blatul se taie in doua felii si urmeaza sa preparati crema : 5 oua intregi, 200 g de zahar, 300 g de margarina si cacao.

Mod de preparare: Se pun la foc mic ouale si zaharul, intr-o cratita pe o tabla, pana se face o crema ca o smantana groasa si se amesteca mereu. Se ia de pe foc si se adauga 250-300 g margarina fierbinte. Se adauga cacao sau ness, aproximativ 50 g.

Dupa ce totul s-a racit, se freaca bine pana se face o spuma. Se pune crema intre cele doua foi si pe deasupra se orneaza cu frisca, ciocolata rasa sau numai cu zahar pudra amestecat cu vanilie. Se taie in forma patrata sau romburi, dupa cum doriti.

Pofta buna !





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Coaching-ul
    Coaching-ul

    Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata

  • Slabeste sanatos!
    Slabeste sanatos!

    Pentru a avea greutatea ideala multe femei recurg la o serie de diete, care se dovedes

  • Nasterea prematura si complicatiile ei
    Nasterea prematura si complicatiile ei In Romania, in fiecare an, se inregistreaza peste 20.000 de copii nascuti prematur si de nou-nascuti
  • Dieta cu supa de varza
    Dieta cu supa de varza Dieta cu supa de varza garanteaza pierderea a 3 pana la 5 kilograme pe luna. Pe
  • Mucenici
    Mucenici

    Mucenici sau Macinici, este o sarbatoare care anunta inceputul mosilor de primavara si se serbeaza pe

  • Dieta de toamna
    Dieta de toamna

    Dieta de toamna este o dieta bogata in oligoelemente, indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor care