Peste umplut cu nuci

Peste umplut cu nuci

Carnea de peste este tot mai frecventa in alimentatia noastra. Statisticile arata ca pe plan mondial se consuma peste 70 milioane tone de peste dulce si sarat. Carnea pestelui oceanic, marin si de apa dulce are aceleasi componente chimice ca si carnea de porc, pasare sau vita. O caracteristica extrem de importanta este continutul scazut al colesterolului in canea tuturor pestilor. Se cunoaste faptul ca excesul de colesterol in sange duce la aparitia sclerozei arteriale.

Datorita acestor efecte benefice asupra organismului va recomand o reteta gustoasa si foarte sanatoasa pe deasupra.

Ingrediente: 1.500 Kg peste, 200 g miez de nuca, 150 g icre de crap, 100 g stafide, 250 g ceapa, 2 oua, 100 ml vin alb, 150 ml ulei, sare si piper dupa gust.

Pestele se curata, se spala si apoi se despica de-a lungul abdomenului. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Cand ceapa este aproape calita se adauga icrele, curatate de pielite. Se mai lasa aproximativ cinci minute si se ia tigaia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga nucile macinate, stafidele, piperul si sarea. Peste toate aceste ingrediente se adauga ouale crude si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se umple pestele cu aceasta compozitie, dupa care se coase si se baga la cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Se tine la cuptor cam o jumatate de ora. Din cand in cand se pune pe deasupra sos din tava. Cand este aproape gata se torna vinul si se mai lasa catava minute. Se consuma cald. Pofta buna!





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin