Peste marinat

Peste marinat

Daca nu stiti ce sa mai gatiti (si acest lucru se intampla uneori des) va propun peste marinat cu otet, pentru care aveti nevoie de scrumbii sau hering si de diferite mirodenii.

Pentru a prepara peste marinat cu otet va trebuie: 1 Kg de peste, scrumbii sau hering, 250 ml de apa, 100 ml de otet, 50 ml ulei, sare, o foaie de dafin, boabe de piper, 1 ceapa si o lingurita varf de sare.

Mod de preparare:

Pestele se spala si se curata de intestine, apoi i se indeparteaza capul si pielea. Se scot apoi 2 fileuri, trecand cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap.

Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.

Toate ingredientele specificate mai sus, ceapa taiata felii, apa, otetul, uleiul, foaia de dafin, piperul si lingurita de sare se pun intr-o oala mica si se fierb in clocot 5 minute, apoi se iau de pe foc.

Cand sosul s-a racit, se toarna peste bucatile de peste si se mesteca bine. Se lasa se se marineze 6-7 zile la rece, apoi pestele se serveste ca fel intai. Se pastreaza in frigider.

Puteti sa-l serviti si cu o salata de verdeturi, grilaj de cartofi sau gogonele.

Pofta buna!

 





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin