Miel la cuptor


Miel la cuptor

Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la cuptor si pentru acesta va propun o reteta delicioasa si usor de preparat, cu multe condimente si mirodenii, pe care le puteti gasi foarte usor in comert.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 bucata de carne de miel, de aproape 2,5 kg.

- 2 linguri de rozmarin proaspat si taiat sau uscat si pisat

- coaja de la o lamaie rasa

- 1 lingurita de piper macinat

- 1/2 de lingurita de cimbru uscat si pisat

- 1/4 de lingurita de condimente

- 2 catei mari de usturoi pisat

- 1 cana de vin rosu (sau daca nu aveti, alb)

Mod de preparare:

Combinati plantele aromatice: rozmarinul, lamaia rasa, piperul macinat, cimbrul, condimentele si usturoiul pisat pana se face un amestec si frecati, cu acest amestec carnea de miel.

Puneti carnea la frigider intre 2 si 12 ore si in acest timp dati drumul la cuptor. Apoi puneti friptura la cuptor si o lasati sa se rumeneasca. Udati cu zeama care se lasa in tava de 2-3 ori cand coaceti si turnati din cand in cand cate putin vin rosu sau alb.

Mentineti friptura la cuptor timp de 2 ore.

Garnisiti cu salata verde, cartofi nature si felioare de muraturi: castraveciori murati, gogosari sau gogonele.

Pofta buna !





Comentarii

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin