Mancaruri de post

Mancaruri de post

Cartofi cu garnitura de ciuperci

Ingrediente:10 cartofi potriviti, 4 cepe, 3 morcovi, 400 g ciuperci, 5 catei usturoi, verdeata, ulei, sare, piper.

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. Ciupercile se spala si se pun la fiert 15 minute. Dupa ce s-au racit se scot din apa se taie in patru si se baga la cuptor. Separat se curata ceapa si se taie marunt, morcovii se spala si se dau prin razatoare, si se pun impreuna intr-o tigaie cu ulei incins. Se adauga sare si piper si  se lasa sa se caleasca la foc mic, cca 10 minute. Dupa ce catofii s-au fiert se curata de coaja, si  se scoate interiorul avad grija sa nu se strice. Miezul se adauga peste ceapa si morcovii gata caliti si se omogenizeaza bine, umplandu-se cartofii cu aceasta compozitie. Cand ciupercile sunt aproape gata rumenite, se adauga usturoiul tocat si verdeata. Cartofii umpluti se servesc calzi, cu garnitura de ciuperci si muraturi taranesti.

Tocanita de ciupeci

Ingrdiente: 500 g ciuperci proaspete, 2 cepe, rosii intregi conservate, 2 ardei, 2 morcovi, sare, piper, verdeata

Ciupercile se spala bine se taie si se pun la fiert cu un praf de sare. Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Morcovii se spala se curata si se dau prin razatoare, ardeii se spala si se taie fasii. Morcovii, ceapa si ardeii se pun intr-o tigaie cu ulei la calit, se adauga sare si piper dupa gust, iar cand s-au rumenit se adauga rosiile intregi. Se mai lasa cateva minute si intreaga compozitie se adauga in cratita cu ciupercile care fierb. Se lasa sa fiarba pana scade, se adauga verdeata si se serveste cu gogosari murati.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin