Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava

Se apropie sarbatorile de Paste si asa cum spune traditia pe masa fiecaruia trebuie sa fie friptura de miel, oua rosii, drob, cozonac. Pentru cele care tin foarte mult la masa traditionala le voi propune o reteta pentru a prepara friptura de miel. Foarte multi apreciaza gustul deosebit al carnii de miel, asa ca va nimic nu poate fi mai bun decat o friptura de miel la tava.

Ingrediente:

3kg pulpa de miel, usturoi (7 catei), ulei, sare, piper

Mod de preparare

Carnea de miel spalata si curatata se impaneaza cu usturoi, dupa care se presara cu sare si piper. Se aseaza intr-o tava ( de preferinta inalta), se pune uleiul si o cana de apa rece. Se baga tava la cuptor, la foc mic si din cand in cand carnea se stropeste cu zeama lasata in tava. Se rumeneste bine pe ambele parti si se serveste calda cu diverse garnituri. Merge  de minune o salata verde cu ridichii si ceapa verde.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin