Dulceturi

Dulceturi

Cele mai gustoase dulceturi sunt cele din fructe proaspete, pe care le gasiti din abundenta in piete sau in gradinile proprii. Modul de preparare nu este unul complicat, insa aveti nevoie de rabdare, timpul de pregatire fiind de aproximativ 2 ore.

Dulceata de capsuni

Ingrediente: 1 kg de zahar, 1 1/2 kg capsuni, 2 linguri zeama de lamaie, 3 pahare cu apa si apa de var.

Mod de preparare: Se aleg capsunile cele mai tari si li se scot coditele. Se pun intr-un vas cu apa de var (la 1 l de apa se adauga o lingura de var stins) timp de 30 de minute. Se spala apoi sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe o carpa.

Separat se pune la fiert zaharul si se lasa sa se topeasca, dupa care se adauga o lingura de zeama de lamaie. Se ia de pe foc si cand compozitia s-a racit se toarna in borcane.

Aceasta reteta este indicata si pentru prepararea dulcetii de mure, fragi, zmeura, caise sau gutui. Fructele se pun preferential in apa de var, putand fi adaugate direct in vasul cu sirop.

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente: 1 kg de zahar, 120 nuci verzi, vanilie, o lamaie, 100 g miere, 2-3 cuisoare si scortisoara.

Mod de preparare: Se curata nucile de coaja verde si se pun la inmuiat in apa rece timp de 24 de ore, schimbandu-se apa de 2-3 ori. Apoi se scurg si se limpezesc bine.

Se prepara intr-un vas siropul din: 500 ml apa, zahar, miere si zeama de la lamaie. Se amesteca pana se topeste zaharul. Cand siropul da in clocot se pun nucile, vanilia, scortisoara si cuisoarele. Se lasa pana se leaga compozitia, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin