Cozonac cu nuca si pere pentru diabetici

Cozonac cu nuca si pere pentru diabetici

Foarte multe persoane se confrunta cu diabetul, care este o boala grava, care ataca lent si care necesita o alimentatie foarte stricta si destul de severa, fara dulciuri in exces,  grasimi si sucuri acidulate. Prin urmare, in randurile care urmeaza va propun o reteta de cozonac cu nuca si pere pentru diabetici, care se prepara cu zaharina si anumite ingrediente dietetice.

Ingrediente:

- 400 g faina, 1/2 lingurita de sare, 30 g drojdie, 90 g sirop dietetic, 300 ml de lapte degresat, 25 g ciocolata amaruie dietetica, 200 g miez de nuca, 300 g gris, 1/2 lingurita scortisoara, 20 g unt, 180 g pere, 1 lingura suc lamaie, 100 g fructe uscata, 1/4 lingurita zaharina lichida pentru diabetici.

Mod de preparare: Amestecati faina cu sarea. Puneti intr-un castron drojdia, 50 g sirop, 4 linguri de lapte caldut, putina faina si amestecati si apoi adaugati-le peste faina. Lasati 15 minute sa creasca (dospeasca) si framantati si apoi mai lasati 30 de minute la crescut.

Puneti in acest timp la foc restul de lapte, 40 g de sirop, gris, scortisoara, ciocolata si nuca macinata. Dupa ce se raceste adugati untul.

Curatati perele, taiati-le cubulete si stropitile cu suc de lamaie. Adaugati-le peste nuca, impreuna cu zaharina si fructele uscate taiate mic.

Intindeti coca si adaugati umplutura, apoi rulati cozonacul si puneti-l in forma. Lasati-l sa creasca 20 de minute apoi bagati-l la cuptor circa 1 h.

Pofta buna !





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin