Total afisari: 31609679
Vizitatori Online: 6
 
  Prima Pagina   »  Casa si bucatarie  »  Retete
Bunatati dulci pentru PasteBunatati dulci pentru Paste

Pentru masa de Paste incercati noi retete de prajituri, sofisticate si care sa ii multumeasca pe toti cei dragi.


Tort cu portocale


Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 200 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare; Pentru crema: 1/2 kg portocale decojite, 6 foi gelatina, suc de portocale, 2 linguri gem de portocale, 500 ml frisca, 2 linguri miere, 2 linguri cu varf cacao, un praf de pudra de scortisoara;


Blatul se prepara astfel: galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, albusurile se bat tot spuma, se adauga in ploaie zaharul ramas, iar apoi se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza faina si praful de copt si se omogenizeaza bine toata aceasta compozitie. Se ia o tava rotunda se unge cu putin unt, se pune hartie speciala pentru copt si se adauga aluatul. Se baga la cuptorul care a fost in prealabil incins la 180 grade. Se tine in jur de 40 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.


Crema: portocalele se taie cubulete, gelatina se pune la inmuiat in sucul de portocale, dupa care se lasa la foc mic sa se incalzeazca si se  incorporeaza portocalele si gemul. Se bate frisca, se adauga mierea, cele 2 linguri de cacao, scortisoara si se amesteca cu gelatina.


Blatul se taie in 3 parti egale. Se aseaza pe un platou prima parte a blatului, se adauga crema (1/3), se face acelasi lucru si cu cea de a doua parte de blat. Cele trei blaturi asezate unul peste altul se imbraca cu crema ramasa si se pune pentru o jumatate de ora la rece. Se orneaza cu ciocolata rasa si felii de portocale. Pofta buna!


Rulada in trei culori


Ingrediente. Pentru blat: 5 oua, 100 g zahar pudra, 1 lingura ulei, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri gem de fructe (alege unul din sortimentele caise, prune, mure, capsuni). Pentru umplutura: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 100 ml rom, 100 ml sirop fructe, gem. Pentru crema: 50 g unt, 50 g zahar pudra. Pentru glazura: 150 g lapte praf, 150 g zahar, 150 g unt, ciocolata.


Aluatul . Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga rand pe rand galbenusurile, apoi uleiul putin cate putin, faina in ploaie si praful de copt. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu hartie pentru copt si se adauga aluatul. Se coace in cuptorul incins timp de 15 minute. Se scoate blatul se unge cu gem si se lasa 20 de minute sa se raceasca. Intre timp se prepara umplutura din albusurile batute spuma cu zaharul in care se adauga galbenusurile, cacaua, faina, siropul si romul. Se pun la bain-marine amestecandu-se pana se ingroasa. Spere final se pune gemul. Se lasa sa se intareasca se adauga peste blat si se ruleaza usor, avand grija sa nu se rupa. Se acopera cu hartie si se baga la frigider. Se pregateste si crema : untul se freaca  zaharul pudra pana se obtine o spuma. Se acopera rulada cu aceasta crema. Glazura: untul se freaca cu zaharul si laptele praf iar aceasta compozitie se toarna pe o hartie de copt. Se impacheteaza rulada cu aceasta glazura si se lasa la rece 3 ore. Se orneaza cu ciocolata. Pofta buna!


Asteptam comentariile voastre.






Alte articole TopFeminin
Trucuri despre prepararea carniiTrucuri despre prepararea carnii
Daca v-ati gandit ca de Paste sa preparati carne, de miel sau de pui sau vita,
Fructele si legumele, izvor de sanatateFructele si legumele, izvor de sanatate

Atat fructele cat si legumele constituie o sursa impotanta de elemente nutritive, cele mai importante fiind

Beneficiile mieriiBeneficiile mierii

Beneficiile mierii si ale celorlalte produse derivate ei: propolis, polen si laptisor de matca sunt de luat

TriglicerideleTrigliceridele

Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman. Acestea se gasesc sub forma de grasimi,

Mineral Match by AstorMineral Match by Astor
Acum, machiajul tău îţi oferă mai mult. Noul fondul de ten MINERAL MATCH reuneşte avantajele ingredientelor
Varsta optima pentru a incepe diversificarea alimentatiei la sugariVarsta optima pentru a incepe diversificarea alimentatiei la sugari
Medicii recomanda ca diversificarea alimentatiei la sugari sa inceapa in jurul varstei de 5 - 6
 
sani mici
micsorare/ridicare sani
Pastile pentru slabit
Candida
caderea parului
VARICE PE SANI!!!!
Rinoplastie
CUM SLABIM CEL MAI BINE!
Am scapat de celulita cu Cellinea!
Ce purtam in 2013?
intra si tu pe forum!




TheNewThing.ro: blogul de gadgeturi, tehnologie și lifestyle.

> vizualizeaza toate felicitarile  
coafuri
diete
 
eGhid.ro Links24.ro TopBanking.ro