Baclava si sarailie


Baclava si sarailie

In Postul Pastelui avem nevoie de mancaruri variate care sa ne faca sa trecem usor peste zilele de post. Prajiturile de post precum baclavaua si sarailiile sunt un deliciu pentru mesele de duminica in familie.

Baclava

Ingrediente: foi de placinta(2 pachete), margarina sau ulei, 500 g nuca macinata, 2 lingurite scortisoara;

Pentru sirop: 2 cesti zahar, 2 cesti apa, 2 linguri miere, scortisoara;

Se ia o tava, se aseaza foile (4 foi) unse fiecare cu o lingura de ulei/margarina. Se pun restul de foi una cate una (pastrati 4 foi pentru a le pune deasupra) care se ung si peste care se presara nuca macinata si scortisoara. Se aseaza la sfarsit cele patru foi unse si ele,fiecare in parte, cu ulei sau margarina. Se stropeste cu putina apa foaia de deasupra, se taie in patrate si se baga la cuptor. Se lasa cam o ora, timp in care se prepara siropul. Ingredientele pentru sirop se pun la fiert cam 5 minute. Cand baclavaua s-a racit se toarna siropul (fierbinte) pe toata suprafata.

Sarailie:

Ingrediente: foi de placinta (2 pachete), 500 g nuca macinata, scortisoara, ulei/margarina.

Sirop: 2 cesti de zahar, 2 cesti apa, 1 ceasca miere, 1 lingurita de zeama de lamaie, 1 lingurita de coaja de lamaie.

Foile de placinta, nuca amestecata cu scortisoara se impart in trei parti egale pentru a face trei rulouri. Se iau foile se ung fiecare cu margarina/ulei se aseaza una peste alta, si se pune 1/3 din compozitia de nuca macinata. Se ruleza, i ar ruloul se imparte in trei. Se procedeaza la fel pentru restul de ingrediente. Se aseaza rulourile in tava, se baga la cuptor si la sfarsit se insiropeaza la fel ca si baclavaua.

Pofta buna!





Comentarii

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin