Aperitive pentru masa de Paste

Aperitive pentru masa de Paste

Am prezentat retete de oua umplute, de pasca, de drob, dar in randurile ce urmeaza va voi prezenta cateva aperitive pentru masa de Paste, aperitive care contin oua medalion, dar si saleuri cu branza.

OUA MEDALION

Ingrediente: 6 oua, 1 kg de cartofi, 300 g de costita (impanata), 300 g de castraveciori acri, 300 g de maioneza, mustar, piper, sare, salata verde si patrunjel.

Mod de pregatire:

Spalati bine cartofii si fierbeti-i. Cand sunt bine fierti, curatati-i de coaja si taiati-i feliute. Apoi intr-un castron amestecati cartofii cu costita taiata in cuburi mici, cu castraveciorii dati pe razatoare si bine storsi si cu maioneza. Puneti dupa gust sarea si piperul.

Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei cupe de metal sau cu ajutorul unui castronas formati medalioane pe care le puneti pe un platou. Din oua, pregatiti in apa clocotita si usor sarata, in care ati pus si o lingurita de otet, ochiuri romanesti. Peste fiecare medalion, puneti cate un ou astfel pregatit, ornati cu cate o boaba de piper sau maioneza si frunze de salata verde si patrunjel.

SALEURI CU BRANZA

Ingrediente: 200 g de unt, 200 g branza de vaci, 200 g de faina, 1 ou, 50 g de cascaval.

Mod de preparare:

Pasati foarte bine branza de vaci si adaugati-o peste untul frecat spuma, cu faina si un varf de cutit de sare. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena pe care il lasati acoperit la rece 2-3 ore.

Din acest aluat intindeti o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm pe care o taiati cu un cutit sau cu o ruleta, in fasii lungi de 8-10 cm si late de 1.5 - 2 cm.

Ungeti saleurile cu ou batut, adaugati cascaval ras pe deasupra si bagatile la cuptor, la un foc potrivit, timp de 10-15 min.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Amenajeaza-ti garadina in stilul propriu!
    Amenajeaza-ti garadina in stilul propriu!

    Cand caldura parca topeste totul in jur si oboseala dupa o zi de munca te rapune,

  • Mihai Albu
    Mihai Albu

    Cunoscut pentru colectiile spectaculoase de incaltaminte si de marochinarie, Mihai Albu a reusit sa se impuna

  • Coliere
    Coliere

    Cele mai la moda bijuterii din acest an si mai ales din acest sezon primavara-vara, sunt

  • Sandale 2010
    Sandale 2010 Cele mai cautate sandale 2010 sunt cele  pe glezna cu talpa joasa din materiale foarte moi:
  • Sfaturi pentru vopsirea parului
    Sfaturi pentru vopsirea parului

    Pentru a avea o nuanta care sa va puna in valoare trasaturile fetei, atunci cand va

  • Din bogatiile naturii, crusinul
    Din bogatiile naturii, crusinul

    Crusinul poate fi intalnit in mai toate regiunile tarii. In unele locuri este stiut ca "crasci",