Aperitive pentru masa de Paste

Aperitive pentru masa de Paste

Am prezentat retete de oua umplute, de pasca, de drob, dar in randurile ce urmeaza va voi prezenta cateva aperitive pentru masa de Paste, aperitive care contin oua medalion, dar si saleuri cu branza.

OUA MEDALION

Ingrediente: 6 oua, 1 kg de cartofi, 300 g de costita (impanata), 300 g de castraveciori acri, 300 g de maioneza, mustar, piper, sare, salata verde si patrunjel.

Mod de pregatire:

Spalati bine cartofii si fierbeti-i. Cand sunt bine fierti, curatati-i de coaja si taiati-i feliute. Apoi intr-un castron amestecati cartofii cu costita taiata in cuburi mici, cu castraveciorii dati pe razatoare si bine storsi si cu maioneza. Puneti dupa gust sarea si piperul.

Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei cupe de metal sau cu ajutorul unui castronas formati medalioane pe care le puneti pe un platou. Din oua, pregatiti in apa clocotita si usor sarata, in care ati pus si o lingurita de otet, ochiuri romanesti. Peste fiecare medalion, puneti cate un ou astfel pregatit, ornati cu cate o boaba de piper sau maioneza si frunze de salata verde si patrunjel.

SALEURI CU BRANZA

Ingrediente: 200 g de unt, 200 g branza de vaci, 200 g de faina, 1 ou, 50 g de cascaval.

Mod de preparare:

Pasati foarte bine branza de vaci si adaugati-o peste untul frecat spuma, cu faina si un varf de cutit de sare. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena pe care il lasati acoperit la rece 2-3 ore.

Din acest aluat intindeti o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm pe care o taiati cu un cutit sau cu o ruleta, in fasii lungi de 8-10 cm si late de 1.5 - 2 cm.

Ungeti saleurile cu ou batut, adaugati cascaval ras pe deasupra si bagatile la cuptor, la un foc potrivit, timp de 10-15 min.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Machiajul semi-permanent
    Machiajul semi-permanent

    Machiajul semi-permanent a fost prezentat pentru prima data esteticienelor la Congresul revistei Les Nouvelles Esthetiques, de

  • Miel la cuptor
    Miel la cuptor

    Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la

  • Dieta `calorii negative`
    Dieta `calorii negative`

    Dieta "calorii negative" este recomandata in cazul in care nu mai puteti tine o dieta obisnuita. Ea se refera

  • Costume de baie 2007
    Costume de baie 2007

    Costumele de baie 2007 ofera o noua interpretare a imprimeurilor si culorilor, dar si a materialului

  • Remedii impotriva celulitei
    Remedii impotriva celulitei Celulita este o problema care se intalneste peste tot in lume si este comuna atat pentru
  • Jolidon
    Jolidon

    Jolidon este una dintre cele mai cunoscute marci romanesti de lenjerie intima si costume de baie,