Acvarii cu pesti

Acvarii cu pesti

Mai nou, in tendintele de anul acesta privind decoratiunile interioare, sunt incluse si acvarii cu pesti, mai mici sau mai mari, dupa preferintele fiecaruia. In vilele romanilor milionari si miliardari, si-au facut loc, acvarii pline cu pesti colorati, de diferite forme si din specii foarte diverse si rare.

Acvariile sunt amplasate in perete, pe hol, sau in camera de oaspeti, sau chiar in camera copiilor, pe birou sau tot in perete. Daca nu aveti posibilitatea sa spargeti peretele pentru a va amplasa un mic acvariu, atunci cumparati acvariul din sticla si amplasati-l intr-un loc stabil, unde nu poate fi atins si unde sa puteti, bineinteles, sa ii acordati ingrijirea necesara.

Un astfel de loc, poate fi chiar in spatiul pentru televizor din biblioteca din sufragerie. Puteti chiar vopsi camera in nuante de albastru, pentru a crea astfel un mediu oceanic si o atmosfera relaxanta.

Ca pestisori, va recomand Xifo ( Xiphophorus Helleri), care este una dintre speciile cele mai intalnite in acvarii, datorita frumusetii coloritului, culoarea de baza fiind verdele oliv si pe toata lungimea corpului, de la varful nasului pana la baza cozii, este traversat de o dunga de culoare rosie-carmin.

De o parte si de alta a acestei dungi sclipesc metalic solzii fini care acopera corpul pestisorului. Caracteristica pentru aceasta specie este coada prelungita in forma de spada, la masculi, la femei lipseste aceasta coada, tip spada.

Acest pestisor prefera o temperatura a apei cuprinsa intre 22-24 grade Celsius, un PH de 6-8. Ca plante prefera fontinalis, nitella si myriophyllum. Este foarte rezistent fata de bolile care injumatatesc alte specii de acvariu si nu este pretentios la hrana. Consuma si hrana uscata.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Elimina starea de incordare si stres
  Elimina starea de incordare si stres

  Pentru a elimina starea de incordare si stres si pentru a reusi sa fii in forma

 • Noutati cosmetice in februarie 2008
  Noutati cosmetice in februarie 2008

  Noutatile cosmetice sunt extrem de numeroase si in februarie 2008.

  Noul mascara Virtuose de la Lancome

 • Masajul anticelulitic
  Masajul anticelulitic

  Masajul anticelulitic ajuta foarte mult la eliminarea aspectului neplacut de coaja de portocala. Celulita este inestetica

 • Decorarea casei
  Decorarea casei

  Anotimpul calduros a venit si este timpul pentru curatarea si decorarea casei incepand de la schimbarea

 • Electrostimulare
  Electrostimulare

  Remodelarea corporala prin electrostimulare se practica, in ziua de astazi, in mai toate saloanele de infrumusetare.

 • Rochii de mireasa
  Rochii de mireasa

  Pentru fiecate dintre noi, nunta este un eveniment extrem de important. Daca este sau nu cel