Cele mai întalnite intrebari la interviu

Cele mai întalnite intrebari la interviu

Raspunsurile potrivite la un interviu sunt cele care iti aduc jobul pe care il visezi! Nu zambetul tau irestibil, nu tinuta ta perfecta, ci abilitatea ta de a-i da raspunsurile potrivite angajatorului.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa fim pregatite din timp pentru a raspunde la cateva intrebari frecvente.

Cea mai buna solutie este sa îti pregatesti raspunsurile si sa faci cateva repetitii. O sa fii uimita cat de mult iti poti imbunatati imaginea folosind cateva trucuri simple.

In continuare gasesti intrebarile pentru care ar fi bine sa ai un raspuns pregatit, precum si cateva sugestii pentru fiecare intrebare:

 1. Spune-mi ceva despre tine. Aceasta este probabil intrebarea de care ne-am temut intotdeauna. Tot timpul ne sperie o intrebare la care nu stim ce vrea de fapt angajatorul sa afle de la noi. Ei bine, nu trebuie sa fie asa! Acum ai un bun prilej sa iti expui calitatile, abilitatile si punctele forte.
 2. De ce vrei sa pleci de jobul actual? Hmm... Nu va miroase si voua a capcana? Chiar este o capcana! Nu te apuca sa iti înjuri fostul sef si sa-i explici ce colegi tampiti aveai. Foloseste un raspuns pozitiv! Doar sti ca orice angajator vrea sa angajeze un team player!
 3. Esti înca angajata, si daca nu, de ce? Daca nu mai esti angajata rezuma-te la un raspuns pozitiv si explica-i ce ai invatat la vechiul job.
 4. Ai administrat pana acum un buget? Daca da, este foarte bine. Explica-i în amanunt ce rol ai avut in administrarea bugetului. Daca nu, poti vorbi si despre implicarea ta in respectarea unui buget.
 5. Ai avut subalterni? Este o intrebare de baza daca jobul pe care il urmaresti este pentru o functie de conducere. Subliniaza eficienta ta in conducerea unei echipe prin prezentarea rezultatelor bune obtinute.
 6. Care sunt punctele tale tari? Subliniaza calitatile care te vor pune in valoare la noul tau job.
 7. Care sunt punctele tale slabe? Nimanui nu-i place sa vorbeasca despre defectele sale. Asa ca ar fi bine sa ai pregatit un defect minor care sa nu aiba legatura cu viitorul tau job.
 8. Explica-mi cum iei o decizie importanta! Trebuie sa-i arati angajatorului ca desi ai personalitate asculti si parerile celorlalti si sti sa le iei in seama.
 9. Unde vrei sa fi peste 5 ani? La ritmul in care se modifica toate aspectele economiei si ale oricarei afaceri, este dificil sa gasesti un raspuns bun. Din acest motiv in loc sa dai un raspuns de genul "Intentionez sa am o pozitie de conducere in acesta companie" poate ar fi mai potrivit un raspuns de felul "Intentionez sa am cunostinte in toate compartimentele acestei companii".
 10. Care a fost cea mai mare realizare în cariera de pana acum? Concentreaza-te pe rezultatele bune pe care le-ai obtinut pana acum care au legatura cu postul pe care îl urmaresti!
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Sucuri din fructe si legume
  Sucuri din fructe si legume

  Sucurile din fructe si legume sunt bogate in vitamine, minerale, enzime intarind sistemul imunitar, dand vitalitate

 • Tavanul fals
  Tavanul fals

  Daca va confruntati cu probleme de genul fisuri ale tavanului sau daca tavanul dumneavoastra este mai

 • Coafura impecabila de la Artego
  Coafura impecabila de la Artego Straluceste cu Feel&Shine Artego: ser de stralucire intens
  Confera un luciu inegalabil, profesional asemenea parului
 • Pozitii de facut dragoste
  Pozitii de facut dragoste Mai jos gasiti cateva pozitii de facut dragoste care va pot ajuta daca cuplul este
 • Rochii de mireasa
  Rochii de mireasa

  Pentru fiecate dintre noi, nunta este un eveniment extrem de important. Daca este sau nu cel

 • Nasterea prematura si complicatiile ei
  Nasterea prematura si complicatiile ei In Romania, in fiecare an, se inregistreaza peste 20.000 de copii nascuti prematur si de nou-nascuti